Innovációs pályázat vállalkozás­fejlesztésre

SAP Silver Partner

VEKOP- 1.2.6-20: Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása

Több mint 50 milliárd forint keretösszegű európai uniós támogatásra pályázhatnak május végétől a pest megyei, valamint budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások. A pályázat kiírásának apropója a koronavírus okozta nehéz gazdasági helyzet, mely a magyaroroszági cégek döntő többségének működését befolyásolja.

A pályázat célja, hogy a vállalkozások vezetőit olyan fejlesztések megvalósítására ösztönözze, mellyel minél több munkavállalót tudnak megtartani, ráadásul a vállalat hosszútávú versenyképességét is javítják.

SAP rendszer bemutatása
innovációs pályázat vállalkozásoknak

Szeretne bővebb tájékoztatást kapni az elérhető pályázati lehetőségről? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kiknek szól a VEKOP innovációs pályázat?

A forrásokat azok a 5-249 fős cégek igényelhetik, akiknek bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe a közép-magyarországi régióban található, azaz a pályázat Pest megyében és Budapesten tevékenykedő cégeket szólítja meg.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program azonban ezúttal azokat a vállalkozásokat támogatja, akik képesek a 2020 áprilisában jegyzett munkavállalóik 90 százalékát továbbra is foglalkoztatni a kitűzött projekt megvalósítása alatt.

Emellett az is fontos, hogy a pályázó legyen elkötelezett a termelékenység növelése iránt, illetve legyen nyitott a technológiai fejlődésre, újításokra. Az elnyert összeget ugyanis elsősorban ezeken a területeken tudják a vállalkozások felhasználni.

innovációs pályázat pest megye

Miért különleges a pályázat?

 • Ritkán fordul elő, hogy egy innovációs pályázat célcsoportjai a közép-magyarországi kis- és középvállalkozások, akiknek elsősorban a nyugat-európai nagyobb méretű cégekkel kell versenyezniük a piacon.
 • A cégek minimum 5 millió, maximum 153,5 millió forintig pályázhatnak. A pályázati összeget a 2020. április havi létszám határozza meg. Azaz, 9 főig 1,5 millió forint, 49 főig 1 millió, 249 főig 0,5 millió forint támogatást lehet igényelni munkavállalónként.
 • Ha a projekt eredményes, akkor a támogatási összeg részlegesen vagy akár teljes egészében vissza nem térítendő támogatássá alakulhat. Hogy ez mit is takar pontosan? Röviden azt, hogy a kiíró a projekt megvalósulását követően összeveti a támogatás utáni időszak eredményeit a kezdeti állapottal és szakértők bevonásával megállapítja, hogy a kitűzött célokhoz mérten mennyire volt effektív a folyamat.
 • A támogatási összeg 50 százaléka informatikai fejlesztésre, digitalizációra is fordítható.
 • 100 százalékos előleg igényelhető a kiválasztott projekt elindításakor.
 • A fenntartási kötelezettség csak 1 év.

Miért éri meg a cégeknek indulni a pályázaton?

Ugyan bérekre nem lehet költeni a megszerzett összegből, de a kiíró igen nagy szabadságot ad a cégeknek, hogy mire fordíthatják a pályázaton elnyert pénzt. Többek között 50 százalékban digitalizációra és 20 százalékban IT fejlesztésre is.

SAP szakértőként és szállítóként az a meglátásunk, hogy érdemes elsősorban digitalizációba, informatikai fejlesztésbe és vállalatirányításba fektetni a forrásokat. Mivel a magyar vállalkozások jelentős része vállalatirányítási tudásban is el van maradva a nyugati gyakorlattól, ezért ez a pályázat remek lehetőséget kínál új IT eszközök beszerzésére és fejlett üzletviteli technológiák bevezetésére is.

vekop vállalkozásfejlesztési innovációs pályázat

Miért érdemes vállalatirányítási fejlesztésére fordítani a pályázati összeg egy részét?

A vállalatirányítási rendszerek abban segítik a cégeket, hogy működésüket hatékonyabbá és eredményesebbé formálhassák. A cég működéséhez és méretéhez testreszabott ERP szoftver bevezetésével Ön is nagyobb kontrollt nyerhet vállalata felett:

 • A vállalati folyamatokban jelentkező hibákat könnyebben észreveheti és kiküszöbölheti
 • Ha kevesebbet hibázik vállalata, akkor fellendíti a termelékenységet
 • Egy vállalati információs rendszerben minden üzleti adat egy helyen érhető el, legyen szó pénzügyi számlákról, befizetési időpontokról vagy épp az ügyfelek elérhetőségeiről
 • A szoftverrel készíthető kimutatásoknak, diagrammoknak köszönhetően felülről láthatja át az eseményeket. Ha biztosan hozza meg a fontos döntéseket (például új beruházásokat, nagyobb kiadásokat), akkor cége biztosabb lábakon áll
 • Nem mellesleg az adminisztrációval járó költségek is csökkennek, hiszen egyetlen felületen elvégezhető az információk nyilvántartása akár a munkatársak szabadságairól, akár a gyártástervezésről

Innovációs pályázat Pest megyében az Acterra segítségével

Csapatunkkal két szempontból is segíthetünk Önnek, ha úgy gondolja, hogy vállalkozása gazdasági helyzetét fellendítheti a VEKOP pályázatával:

Segítünk a pályázat benyújtásában

Ha hozzánk fordul, akkor első alkalommal egy üzletviteli tanácsadásra invitáljuk, ahol felmérjük cége pályázati lehetőségeit. Közösen átbeszéljük, hogy Ön milyen irányba szeretné fejleszteni vállalkozását. Tapasztalt munkatársaink javaslatokat dolgoznak ki, hogy milyen területekre érdemes a pályázati összegeket betervezni, valamint a konkrét pályázati projekt megnevezésében is számíthat ránk.

Pályázatíró partnerünk pedig a papírmunkával járó terheket is leveszi az Ön válláról.

Közösen megvalósíthatjuk a vállalati fejlesztéseket

A sikeres pályamunka után a szoftver integrálásában is számíthat ránk. Közel 15 éve foglalkozunk SAP vállalatirányítási rendszerek bevezetésével KKV vállalkozások számára, ezáltal pontosan ismerjük ennek a vállalattípusnak a kihívásait és egyben megoldásait.

SAP szállítóként a teljes informatikai infrastruktúra megteremtésében és a vállalatirányítási rendszer üzemeltetésében is részt veszünk. Továbbá betanítással és rendszeres tanácsadással is segítjük ügyfeleinket.

SAP Business One megoldáscsomagunk mellett SAP Cloud Platform testreszabásában is profik vagyunk: ha Ön is a modern, felhő alapú vállalatirányítási szolgáltatások híve, akkor biztosan elégedett lesz az együttműködéssel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha Ön is indulni szeretne a VEKOP innovációs pályázatán!

A pályázat kiírása:

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SAP BUSINESS ONE

SAP STARTER PACKAGE

SAP HANA