Számlázó program

SAP Silver Partner

Manapság már egyre kevesebben használnak fizikai számlatömböt. Ez nem véletlen, hiszen jelenleg mindenki a modernizálásra és automatizálásra törekszik. Egy számlázó program segítségével a számla elkészítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, különösen egy olyan cég vagy vállalkozás esetén, ahol akár naponta több számlát is ki kell állítani. Senki sem szereti a hosszas, monoton adminisztrációt, ráadásul lassan mindenkinek át kell állnia az e-számlákra, hiszen a közeljövőben a NAV is csak digitális formában fog számlákat befogadni. Tudjon meg még többet a számlázó programokról!

SAP Silver Partner

Mire jó egy számlázó program?

Egy számlázó program nagyban megkönnyíti az olyan KKV-k és vállalkozók munkáját, akiknek napi vagy heti szinten több számlát szükséges elkészíteniük. Mivel egy számlázó rendszer esetében automatizációról beszélünk, rengeteg idő és energia spórolható meg azzal, hogy nem kell manuálisan adatokat kitöltenünk, számlát írnunk. Az így felszabadult időt pedig más, a cég további sikeres működéséhez hozzájáruló feladatokra fordíthatjuk.

Egy vállalat pénzügyi osztályán például a dolgozók munkájának nagy részét viheti el a számlázás. Egy számlázó program azonban átvállalja helyettük a hosszas és monoton adminisztrációt, aminek köszönhetően idejüket és energiájukat más fontos munkába fektethetik.

Számlázó Program

Ma már egy vállalat sem lehet versenyképes egy hatékony vállalatirányítási rendszer nélkül. Kérjen cégre szabott ajánlatot rendszerintegráció szolgáltatásunkra még ma!

Számlázás

Számlázó program előnyei

 • A számlázó program egyik legnagyobb előnye, hogy a számlakiállítás gyors és egyszerű a segítségével.
 • A számlázó szoftver minden adatot és számlát elment, így akár több évre visszamenőleg is visszakereshető bármilyen számla vagy az ügyfél adatai.
 • Egy ilyen szoftvernél folyamatosak a frissítések, így nem tud elavulni. Nekünk pedig nem kell az esetleges új jogszabályokkal foglalkoznunk, a rendszer leköveti ezeket, így mindig naprakész számlázó programmal dolgozhatunk.
 • Mivel a szoftver a helyi számítógépre van telepítve, sokkal biztonságosabb, mint egy online számlázó program. A szoftver esetében ugyanis a szolgáltató nem lát bele a számlázási információkba és ügyféladatokba.
 • Egy szoftveres számlázó program további előnye, hogy felmerülő probléma esetén az üzemeltető segítségünkre lehet, míg egy online számlázó sok esetben nem rendelkezik telefonos ügyfélszolgálattal.
 • Amennyiben nem csak számlázó programra, de egyéb, hatékony vállalatműködést elősegítő szoftverekre is szükségünk van, úgy a szoftverek külön megvásárlása helyett érdemes egy teljes vállalatirányítási rendszert beszerezni. Ez így sokkal költséghatékonyabb cégünk számára.

Milyen típusú cégeknek érdemes számlázó programmal dolgoznia?

Mivel egy számlázó program elsődleges előnye az automatizáció, a nagy forgalommal rendelkező webáruházaknak különösen előnyös lehet egy ilyen szoftver használata. A vevő által a rendeléskor megadott adatok alapján a program automatikusan kiállítja a számlát, így nekünk e kapcsán semmilyen teendőnk nincs, nem vesztegeti az időnket az adminisztráció.

Ezen kívül minden olyan típusú cégnek érdemes digitális számla kiállító programmal dolgoznia, ahol rengeteg számlát kell elkészíteni és ahol az adminisztrációt végző munkaerő jól jönne más területeken is. Egy ilyen programmal ugyanis sok munkát vehetünk le a dolgozók válláról.

Fontos tudnivaló a számlázó program kapcsán

Akármilyen számlázó programot is használunk, a beüzemelést követően 30 napon belül be kell jelenteni azt a NAV felé. Ha ezt elmulasztjuk, az komoly bírságot vonhat maga után.

Bejelentés menete

A számlázó program bejelentését pár egyszerű lépésben meg lehet tenni.

 1. Töltsük le a NAV honlapján található „SZAMLAZO” nevű kétoldalas nyomtatványt: https://nav.gov.hu/nyomtatvanyok/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/SZAMLAZO
 2. Töltsük ki a nyomtatvány első oldalán saját cégünk adatait, a második oldalon pedig a számlázó programét. Itt ügyeljünk, hogy ezen az oldalon két típusú program is szerepel, értelemszerűen csak az általunk használt program adatait töltsük ki.
 3. Néhány, a számlázó programmal kapcsolatos adatot a szolgáltató cégtől kapunk meg. Ha valamilyen infó hiányzik, érdeklődjünk az üzemeltetőnél.
 4. A nyomtatvány kitöltését követően a „Kapcsolat az ügyfélkapuval” menüpont alatt a „nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre”, majd a „nyomtatvány közvetlen beküldése az ügyfélkapun keresztül” gombra kattintva véglegesíthetjük a bejelentést.
 5. Utolsó lépésként adjuk meg ügyfélkapu hozzáférésünket, hogy a nyomtatványkitöltő program elküldje a kitöltött bejelentőlapot. Ha a beküldés sikeres, arról visszaigazoló üzenetet kapunk.
Számlázó Program Előnyei

Miért az SAP?

Az SAP a világ vezető ERP, azaz vállalatirányítási rendszere, és ott van a világ top 3 legnagyobb szoftvercége között. A vállalat 50 év tapasztalattal rendelkezik. Egyik legfőbb szolgáltatása az SAP Business One, amely egy integrált üzleti menedzsment szoftver. Hozzátartoznak még egyéb kiegészítő szoftverek is, ilyen például az SAP HANA és az SAP FIORI. Az SAP vállalatirányítási csomagjával a céget érintő minden üzleti terület folyamatai automatizálhatók és ezáltal egyszerűsíthetők, modernizálhatók. A programcsomag vállalatra szabható, így a szolgáltatás alkalmazkodik cége igényeihez.

Az Acterra magas szolgáltatásminősége által megszerezte az SAP elismerését és így az SAP Silver Partner státuszt is. Kérjen cégére szabott ajánlatot!

Gy.I.K.

Fel kell-e tüntetni az adószámot a számlán?

2020. július 1. óta minden számlán kötelező feltünteti a vevő adószámát, hiszen ez segít beazonosítani a vállalkozást, így nem csúszhat be félreértés. Az adószámmal nem rendelkező magánszemély vevő esetében azonban az adószám helyét üresen kell hagyni. Magánszemély adóazonosító jele nem kerülhet a számlára, az nem egyenlő az adószámmal.

El kell-e hagyni a manuális számlázást számlázó program használata mellett?

Nincs törvény arra vonatkozóan, hogy a két számlázási forma nem működhet egymással párhuzamosan. Sőt, vannak olyan esetek, amikor az elektronikus számlázás nem lehetséges, például technikai hiba, vagy helyszínen történő számlakiállítás. Ilyenkor használható a fizikai számlatömb is.

Kriston Csaba

Érdeklődik SAP megoldásaink iránt?

Igényeljen SAP konzultációt elérhetőségeinken keresztül!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SAP BUSINESS ONE

SAP HANA

SAP STARTER PACKAGE