Termelés­irányítási rendszer (PPS szoftver)

Minden vállalatirányító szeretné, ha a termelési folyamatok, a gyártási információk és a készletek mind egy felületen és átláthatóan lennének nyomon követhetők. Az Acterra International tanácsadóinak segítségével vállalkozásánál gördülékenyen alakítható a termelésirányítás a hatékonyabb működés érdekében.

Mi is pontosan a termelés-­irányítás?

A termelésirányítási rendszer, más néven PPS (Production Planning System) program a termeléstervezés, a gyártási folyamatok, a készletezés és a logisztikai feladatok menedzselésére alkalmas szoftver.

Az Acterra olyan integrált vállalatirányítási szoftverek bevezetését tűzte ki céljául, melyekkel eredményesen vezényelhetők le a termelési műveletek is. Az SAP alapú programokban egységesül a vállalat összes tevékenysége: az adatbázis felépítésnek köszönhetően számos különböző forrásból ingerálhatók az adatok akár valósidőben is. Így valósulhat meg a termelésirányítás folyamata: a szükségletszámítástól egészen a készáru raktározásáig könnyedén nyomon követhető.

Termelésirányítási rendszer

Ma már egy vállalat sem lehet versenyképes egy hatékony vállalatirányítási rendszer nélkül. Kérjen cégre szabott ajánlatot rendszerintegráció szolgáltatásunkra még ma!

Termeléstervező program

Milyen előnyökre tehet szert szoftveres termelés­irányítás bevezetésével?

 1. Optimalizálhatja készleteit: egy jól bevezetett termelésirányítási rendszer használatával nem keletkeznek hirtelen készletkimaradások és felesleges termékek sem gyűlnek fel raktárban. Előre kiszámítható a szükséges alapanyag és termékmennyiség, mely nagyban hozzájárul a felesleges készletállományok felszámolásához.
 2. Megalapozott döntések a termelésirányítás terén: a valós idejű adatok megtekintésével sokkal magabiztosabban hozhat meg fontos döntéseket, melyek a gyártási tevékenységre is hatással lesznek.
 3. Kézben tarthatja a termelési műveleteket: az esedékes gyártási feladatokat napi, heti és havi szinten ütemezheti (PPS One). Diagramokon és elemzéseken keresztül követheti nyomon stratégiája eredményességét.
 4. Élőmunka felhasználás optimalizálása: a megfelelő dolgozói létszám biztosítása elengedhetetlen a zavartalan gyártás lebonyolításához. A dolgozói ráfordítások követésével pontos utókalkuláció végezhető, finomíthatók a normaidők, tervezhetőbbé tehetők a műszakbeosztások.
 5. Növelheti forgalmát: a termeléssel összehangolt logisztika gyorsabb szállítást eredményez. A vásárlóknak fontos a pontos szállítás, ezért nő a valószínűsége, hogy megrendelői legközelebb is Önt választják majd, a kevésbé hatékony versenytársakkal szemben.
 6. Korán felismerheti a termelési folyamat buktatóit: az előállítási képesség teljeskörű áttekintésével jelentősen csökkenthetők a veszteséges termelési műveletek.
 7. Időt és költségeket spórolhat: a jól megszervezett termelési folyamatok hatására minimálisra redukálhatók az üresjáratok A készletgazdálkodás optimalizálásával csökkennek a beszerzési költségek és megszűnnek a kiugró értékek a vállalati cashflow-ban.

A termelés­irányítási rendszer működése

A vállalatok úgy tudják a jelenlegi és a jövőbeli vásárlói igényeket a leghatékonyabban kiszolgálni, ha ellenőrzés alatt tartják a megvásárolt nyersanyagokat és megtervezik azok felhasználását. Könnyen előfordulhat, hogy anyagszükséglet tervező rendszer (MRP) nélkül a manuális számítások pontatlanok lesznek. A termelésirányítás során meghozott rossz döntések pedig jelentős veszteségeket okozhatnak:

 • Ha a vállalat nem szerez be elég alapanyagot a gyártáshoz, akkor már az első szakaszban elcsúszik a termelés és nem lehet időben teljesíteni a megrendelői igényeket.
 • Ha túl sok alapanyag halmozódik fel, a raktárak kapacitásai megtelnek és felesleges kiadásokat kell elkönyvelni idő előtt. Különösen nagy károk keletkeznek, ha az alapanyag szavatossági ideje véges.
 • A termelés időtartamának kiszámításában is megeshetnek tévedések: ha a gyártás nem kezdődik el pontosan, akkor végső soron az eladási folyamatok kerülhetnek veszélybe.

Az Acterra International által forgalmazott SAP Business One rendszerével ezek a problémák megelőzhetők. A termelésirányítási rendszer használatával a leglényegesebb kérdések sem maradnak megválaszolatlanul.

Acterra termelésirányítási program
Termelésirányítási program használata

Milyen kérdésekre ad választ egy termelésirányítási rendszer?

 • Milyen termékek gyártására van szükség?
 • Milyen termékek fognak hamarosan elfogyni?
 • A változó megrendelői igények kiszolgálása érdekében hogyan kell módosítani a termelési terveken?
 • Mikorra kell a gyártást elkezdeni, hogy időben elkészüljön a késztermék?
 • Milyen folyamatok élveznek prioritást?
 • Milyen szállítási alternatívával lehet a vásárlókat a leggyorsabban kiszolgálni?

Kiknek ajánljuk a szoftveres termelésirányítás megoldásait?

 1. Azoknak a cégeknek, akik integrált vállalatirányítási programban akarják átlátni folyamataikat a termelésirányításon át egészen az erőforrástervezésig.
 2. Olyan vállalatoknak, akiknek külön helyszínen zajlanak a gyártási, értékesítési és logisztikai tevékenységeik, ezért egy átfogó szoftver segítségével szeretnék az információhalmazokat egységesíteni.
 3. Azoknak a vállalatvezetőknek, akiknek fontos, hogy a program saját vállalkozásuk egyedi paramétereihez legyen igazítva.
 4. Azoknak a vállalkozásoknak, akik a piac előtt akarnak járni és nyitottak az innovációra.
 5. A vállalat- és termelésirányítási program használata nem igényel különösebb informatikai tudást, így azoknak is bátran ajánljuk, akik nem érzik erősségüknek a számítógépes szoftvereket.

A termelésirányító rendszerek integrálásáról további tájékoztatást nyújtanak munkatársaink. Kérjen egyedi ajánlatot termelés- és vállalatirányítási megoldásunkról űrlapunk kitöltésével!

Termeléstervezés: ezért érdemes az Acterra Internationalt választania

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk

Az Acterra szakemberei ajánlatkérést követően, első lépésben felmérik vállalata jelenleg működő munkafolyamatait és az Ön igényeit. Ez alapján tudjuk ugyanis meghatározni, hogy melyek azok a szoftverek, amelyek hatékonyabbá tennék az egyes folyamatokat cégénél. Ezt követően egyedileg, vállalatára szabva tervezzük meg a megfelelő vállalatirányítási rendszert. Ezt utána be is vezetjük cégénél, sőt a frissítéseket és karbantartást is ránk bízhatja.

Ingyenes tanácsadás

Bizonytalan azt illetően, hogy mely munkafolyamatok akadályozzák a gördülékeny munkamenetet cégénél? Szeretne bővebb képet kapni arról, hogyan segíthet az eredmények és sikerek elérésében egy megfelelően megtervezett és kivitelezett vállalatirányítási rendszer? Fontolgatja bizonyos munkafolyamatok automatizálását, de nem tudja, hogyan kezdjen neki az átállásnak?

Vegye igénybe ingyenes SAP tanácsadás szolgáltatásunkat, hogy választ kapjon minden kérdésére és alaposabban átlássa a vállalatirányítási rendszerek működését és előnyeit.

A termelésirányító rendszerek integrálásáról további tájékoztatást nyújtanak munkatársaink. Kérjen egyedi ajánlatot termelés- és vállalatirányítási megoldásunkról űrlapunk kitöltésével!

termelésirányítás
Zsila Zsolt - Acterra

Zsila Zsolt

Tanácsadó

Érdeklődik vállalatirányítási megoldásaink iránt?

Ismerje meg szolgáltatásainkat egy ingyenes konzultáció során!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

PPS ONE

SAP BUSINESS ONE

SAP STARTER PACKAGE