Folyamat­­menedzsment / BPR

Egy cég sikeressége azon múlik, hogy hogyan tudja kialakítani folyamatait, optimalizálni működését. A megfelelő működéshez az eredményességet mérni, a kitűzött célok teljesülését értékelni kell.

Az Acterra International folyamatmenedzsment tanácsadása ebben tud segíteni Önnek. A BPR (Business Process Reengineering) a vállalat teljes működésére kiterjedő komplex vizsgálat, amelynek alapját a kezdeti állapotot feltáró átvilágítás adja. Ebből kiindulva meghatározzuk az elérendő célokat és az átalakításban érintett területeket.

Az elemzés eredményét egy tanulmányban foglaljuk össze, amely funkcionális részterületekre bontva tartalmazza javaslatainkat a vállalati folyamatok újraszervezésére. A javaslatok megvalósulása esetén elérhetővé válnak az előre meghatározott célok, például a minőségjavulás, a költségcsökkentés vagy az átfutási idő rövidítése.

Képzett szakértőink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a vállalati BPR folyamatmenedzsment területén. Kiemelkedő referenciákat tudunk felmutatni különösen a ipar, gyártás és a KKV cégek átvilágításában. Szolgáltatásunknak köszönhetően vállalata a következő fokozatba kapcsolhat és elérhető közelségbe kerülnek növekedési céljai.

Ismerje meg vállalatirányítási megoldásainkat: vegye fel velünk a kapcsolatot!

BPR Folyamatmenedzsment

SAP Cloud Platform: valós idejű és innovatív vállalatirányítás. Vegyen részt ingyenes rendszerbemutató tanácsadásunkon!

Mit jelent a BPR? (Business Process Re-engineering)

A BPR folyamatmenedzsment egy üzleti stratégia, amelynek eredete a kilencvenes évekig nyúlik vissza. A BPR mindig a folyamatok elemzésére, tervezésére fókuszál az adott szervezeten belül. Segítségével bármely vállalat képes újragondolni és újraszervezni a munkafolyamatait a vállalati célok függvényében.

A BPR első lépése a célok megállapítása, így alkalmas lehet a fogyasztói elégedettség növelésére, költségoptimalizálásra vagy a piaci részesedés növelésére is. A módszer előnye, hogy a vállalati folyamatokat alapjaiban alakítja a változó célokhoz. A hagyományos folyamatszervezési elvekkel ellentétben nem csak részfeladatok optimalizálásával foglalkozik: az elemzés a legalszó szintre és a szervezet egészére is kiterjed.

A folyamatszervezés célja

A vállalatok gyakran olyankor kezdenek el az alapvető folyamatokkal foglalkozni, amikor válsághelyzetbe kerülnek és reorganizációra van szükség. A hosszú távon tervező cégeknek érdemes a folyamatokat már bőség idején optimalizálni, hiszen ilyenkor van a legnagyobb lehetőség a terjeszkedére és növekedésre.

A folyamatszervezés módszereit a kitűzött célokhoz kell igazítani. Ha a külső környezet a költségcsökkentést indokolja, akkor a folyamatokat is ennek kell aláírendelni. Azonban ha a versenytársak jobb ügyfélszolgálata piaci hátrányba hozza a céget, akkor a költségek helyett a minőségi ügyfélkiszolgálást kell a folyamatok középponjába állítani.

A folyamatszervezés így mindig a külső környezet és a vállalati célok függvénye.

Folyamatmenedzsment szoftveres támogatással

A BPR programok segítenek megérteni a cég lehetőségeit, az optimalizálás irányait. Megfelelő mérés nélkül lehetetlen jó döntéseket hozni. A BPR előfeltétele a megfelelő vállalatirányítási rendszer bevezetése és a mérések elvégzése. Az Acterra leggyakrabban az SAP Business One programot kínálja ügyfeleinek: megítélésünk szerint ez a leghatékonyabb lépés az ideális folyamatszervezés irányába.

Ösztönzők használata

A folyamatmenedzsment szoftver bevezetése csak az első lépés. Hiszünk abban, hogy a mérés alapvető változást indít el. Ha tisztában vagyunk a saját teljesítményünkkel, össze tudjuk azt vetni historikus adatokkal vagy más munkatársak/részlegek teljesítményével, azonnal beindul a versenyszellem.

A teljesítményt azonban ösztönözni is kell: teljesítményértékelési és jutalmazási rendszerrel kihozhatjuk cégünkből, munkatársainkból és folyamatainkból a lehető legjobb eredményt. A BPR folyamatmenedzsment ebben is az Ön segítségére lesz.

Oroszlán Gábor - Acterra

Oroszlán Gábor

Senior tanácsadó

Érdeklődik vállalatirányítási megoldásaink iránt?

Ismerje meg szolgáltatásainkat egy ingyenes konzultáció során!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SAP BUSINESS ONE

SAP ANALYTICS / FIORI

SAP HANA