BPR, folyamatmenedzsment

A BPR folyamatmenedzsment egy üzleti stratégia, amely a folyamatok elemzésére, tervezésére fókuszál az adott szervezeten belül. Segítségével bármely vállalat képes újragondolni és újraszervezni a munkafolyamatait a vállalati célok függvényében.

Mit jelent a BPR?

A BPR az angol Business Process Reengineering kifejezés rövidítése, amely magyarul a vállalati folyamatok alapoktól történő újraszervezését jelenti a produktívabb, jövedelmezőbb, jobban menedzselt munkavégzés érdekében.

Egy vállalaton belül a tevékenységek és döntések összességét folyamatnak nevezzük, mely a környezeti lehetőségekkel szemben a cég sikerességét garantálja. A vezetők feladata, hogy olyan BPR struktúrát alakítsanak ki, mellyel teljesíthetők a cég adott területein kitűzött célok.

A folyamatszervezés módszereit a kitűzött célokhoz kell igazítani. Ha a külső környezet a költségcsökkentést indokolja, akkor a folyamatokat is ennek kell alárendelni. Azonban, ha a versenytársak jobb ügyfélszolgálata piaci hátrányba hozza a céget, akkor a költségek helyett a minőségi ügyfélkiszolgálást kell a folyamatok középpontjába állítani.

A folyamatszervezés így mindig a külső környezet és a vállalati célok függvénye.

BPR Folyamatmenedzsment

Ma már egy vállalat sem lehet versenyképes egy hatékony vállalatirányítási rendszer nélkül. Kérjen cégre szabott ajánlatot rendszerintegráció szolgáltatásunkra még ma!

BPR Folyamatszervezés SAP programokkal

A folyamatszervezés többnyire adatok elemzéséből és felhasználásából áll

BPR, mint versenyelőny

A vállalati versenyképesség növelésében a cégen belül a megfelelő szervezeti kultúra kialakításának és a tökéletesített folyamatmenedzsmentnek is döntő szerepe van. Ha ezeken a területeken jól működő, bevált gyakorlattal rendelkezik egy vállalat, akkor hosszú távú piaci előnyre tud szert tenni.

A céges folyamatok újraszervezésének néhány előnye, melyek növelik a versenyképességet:

  • Jobb dokumentáció: a pénzügyek, a gyártási folyamatok, raktározás stb. során keletkező adatok, számlák szakértőbb kezelése válik elérhetővé.
  • Kitartó folyamatszervezési munkával financiális stabilitás érhető el.
  • A cég munkatársai vezetői beavatkozás nélkül tudják teljesíteni a számukra kitűzött követelményeket.
  • A vezetők irányt tudnak mutatni kollégáiknak, tudatosabbak lehetnek a fontos döntések meghozásában.
  • A kollégák elégedettsége és jobb munkavégzése az ügyfelek nagyobb elégedettségét is automatikusan magával vonzza.

Sajnos az is jellemző, hogy a vállalatok olyankor kezdenek el az alapvető folyamatokkal foglalkozni, amikor válsághelyzetbe kerülnek és reorganizációra van szükség. A hosszú távon tervező cégeknek érdemes a folyamatokat már bőség idején optimalizálni, hiszen ilyenkor van a legnagyobb lehetőség a terjeszkedésre és növekedésre.

Folyamatmenedzsment szoftveres támogatással

A BPR segít megérteni a cég lehetőségeit, az optimalizálás irányait, hiszen megfelelő mérés és minőségi adatelemzés nélkül lehetetlen jó döntéseket hozni.

Egy jól kivitelezett folyamatelemzést követően, már könnyen könnyebben megvalósíthatók a kitűzött célok, egyszerűbben bevezethető például egy vállalatirányítási rendszer. Mi az SAP Business One programot kínálja ügyfeleinek: megítélésünk szerint ez a leghatékonyabb lépés az ideális folyamatszervezés irányába. Ráadásul bevezetése már a KKV cégeknek is költséghatékonyan kivitelezhető.

Hatékony BPR Folyamatmenedzsment

Határozott vezető, elégedett munkatársak, elégedett ügyfelek

Az SAP gyakorlati előnyei egy alaposan átgondolt folyamatmenedzsment után

  1. Megalapozott döntéshozatal: az SAP Business One ERP rendszer abban segít, hogy valós idejű információt biztosít a kimutatások és jelentések elemzéséhez. Ha egy nagyobb beruházásról vagy a munkaerőforrás növeléséről kell döntést hozni, akkor a kimutatások segítségével könnyebben tudunk döntést hozni.
  2. Kontrollált termeléstervezés: minden vállalat az egyensúlyban tartott gyártási folyamatokból tud profitálni, legyen szó termékekről vagy szolgáltatásokról. Vállalati információs rendszerekkel a teljes folyamat felügyelet alatt tartható, az előállítás végén pedig analizálható a cég teljesítménye.
  3. Kevesebb hibázási lehetőség: ha teljesen átlátjuk cégünk működési folyamatait, akkor nagyobb eséllyel vesszük észre azokat a hibákat, amelyek hátráltatják a fejlődésünket. A versenyképesség szempontjából fontos, hogy a visszatérő hibák kezelés helyett inkább az erősségeinket fejlesszük. A BPR során fény derül azokra a buktatókra, melyeket kijavítva tovább növekedhetünk.
  4. Ügyfélkezelés: a meglévő ügyfelek adatait (pl. elérhetőségeiket, megrendeléseiket, szerződéseiket) egyetlen programban lehet nyilvántartani. A manuális ügyfélkezelésnél könnyen figyelmen kívül hagyhatunk valamit: a digitalizált folyamatmenedzsmentben ettől nem kell tartani.
  5. Minden pénzügy egy helyen: a bevételek, kiadások, a teljes könyvelés, számlák és mutatók is egyetlen platformon elérhetők a vezetők számára.
SAP BPR Folyamatmenedzsment

Az SAP segít kialakítani a minőségi folyamatmenedzsmentet

Ösztönzők használata

A folyamatmenedzsment esetében a vállalatirányítási szoftver bevezetése csak az első lépés. Hiszünk abban, hogy a mérés alapvető változást indít el. Ha tisztában vagyunk a saját teljesítményünkkel, össze tudjuk azt vetni historikus adatokkal vagy más munkatársak/részlegek teljesítményével, azonnal beindul a versenyszellem.

A teljesítményt azonban ösztönözni is kell: teljesítményértékelési és jutalmazási rendszerrel kihozhatjuk cégünkből, munkatársainkból és folyamatainkból a lehető legjobb eredményt.

A BPR folyamatmenedzsment ebben is az Ön segítségére lesz. Ha felkeltettük érdeklődését, kérje ingyenes bemutató konzultációnkat a szolgáltatásról, vagy az SAP Business One működéséről!

BPR folyamatmenedzsment – Gy.I.K.

Hogyan zajlik az együttműködés az Acterrával?

Amennyiben Ön is szeretné, hogy cége munkafolyamatai gördülékenyebben működjenek, első lépésben kérjen tőlünk ajánlatot! Azt követően tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot, hogy minden fontos részletet átbeszéljünk, vállalata jelenlegi munkafolyamatait és az Ön igényeit pedig felmérjük. Ezek alapján tervezzük meg azt a vállalatirányítási rendszert, amely a cége számára legfontosabb szoftvereket tartalmazza.

A tervünk elfogadását követően kivitelezzük cégénél a rendszert, és ezek után sem engedjük el a kezét. A háttérben mi felelünk az üzemeltetésért, a frissítésekért és a karbantartásért. Kérdés vagy probléma esetén pedig együttműködésünk során bizalommal fordulhat hozzánk.

Szolgáltatásunk részét képezi az ingyenes tanácsadás is, amely nemcsak meglévő, de jövőbeni ügyfeleink számára is remek lehetőség. Ennek során ugyanis eloszlatjuk az esetleges bizonytalanságot és megválaszolunk minden kérdést, ami csak felmerül Önben az SAP vállalatirányítási rendszer kapcsán. Egy ilyen konzultáció során könnyebben hozhat jó döntést vállalatát illetően.

Milyen egyéb szoftverek érhetők el az Acterránál?

Minden cég számára egyedi vállalatirányítási rendszert biztosítunk, hiszen így minden ügyfelünk csakis azokért a szoftverekért fizet, amelyeket ténylegesen használ is. Általánosságban elmondható, hogy az SAP Business One csomag minden KKV igényeit megfelelően képes kielégíteni. A kisebb, akár frissen induló cégek számára pedig biztosítunk egy SAP Starter Package rendszert, szintén azzal a céllal, hogy csak a szükséges programokat kelljen megfizetni.

BPR: ezért érdemes minket választania!

Egyedi fejlesztés

Amennyiben az Ön vállalata számára egyik jelenleg elérhető szoftver sem megfelelő, kérjen ajánlatot egyedileg fejlesztett programra. Ilyen esetben megvizsgáljuk a szóban forgó munkafolyamatot, hogy meghatározhassuk, az valóban annyira specifikus, hogy az automatizációjához egyedi szoftver szükséges. Ekkor igény szerint lefejlesztjük a szoftvert, így nem marad megoldás nélkül.

SAP partner vagyunk

Tanácsadóink 13 éves tapasztalattal rendelkeznek az SAP vállalatirányítási rendszerek bevezetésében és üzemeltetésében. A rendszer minden részét ismerjük, és tudásunkat továbbképzésekkel folyamatosan bővítjük. Így minden ügyfelünk számára minőségi szolgáltatást nyújthatunk, hatalmas háttér tudással. Együtt haladunk a korral, így mindig a lehető legkorszerűbb rendszert biztosítjuk ügyfeleink számára, hogy cégük versenyben maradhasson a piacon és eredményeket hozhasson.

Számos előnyt kínálunk

Egy megfelelően megtervezett és kivitelezett vállalatirányítási rendszer hozzájárul a költségek optimalizálásához, a hatékony munkavégzéshez, a hatékony időmenedzsmenthez és a profit növekedéséhez. Tanácsadóink, informatikusaink és programozó matematikusaink együttes erővel dolgoznak azért, hogy Ön sikerre vihesse vállalkozását.

Oroszlán Gábor - Acterra

Oroszlán Gábor

Senior tanácsadó

Érdeklődik vállalatirányítási megoldásaink iránt?

Ismerje meg szolgáltatásainkat egy ingyenes konzultáció során!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SAP BUSINESS ONE

SAP ANALYTICS / FIORI

SAP HANA