Raktárkezelő program / raktár program

Manapság a kézi raktárkezelési megoldásokat egyre gyakrabban váltja fel gépi, automatizált raktárkezelő program, hiszen ennek köszönhetően a cégen belüli folyamatok nagyban felgyorsíthatók. Nem is beszélve arról, hogy az ilyen raktárkészlet kezelő programok alkalmazása meglehetősen költséghatékony és csökkenti az emberi hiba előfordulási valószínűségét is.

Az egyre gyorsuló digitális modernizáció és a növekvő nemzetközi verseny miatt a magyar cégeknek is nyitnia kell az automatizált raktárkezelő programok irányába. Napjainkban ugyanis nagy versenyelőnyt jelent, ha egy cég képes automatizálni belső folyamatait: egy minőségi raktárkezelő program egyszerre képes javítani a vásárlói elégedettséget és csökkenteni a logisztikai költségeket.

Mi is az a raktárkezelő szoftver?

Az Acterra International által ajánlott SAP Business One integrált rendszer raktárkezelő funkciói segítik a cégeket készleteik és azok mozgásának nyilvántartásában, illetve az egyes termékek történetének tárolásában. Ha szeretné felváltani manuális folyamatait egy megbízható és gyors raktárnyilvántartó programmal, akkor jó helyen jár.

Az Acterra által bevezetett rendszer segítségével teljes mértékben visszakövetheti a termékek teljes történetét a bevételezéstől egészen a kiszámlázásig. Továbbá, az esetleges javításokról is pontos képet kap.

A raktárkezelő program előnyei

 1. Gördülékeny adminisztráció: az automatizált raktárkezelő szoftver használatával megfeledkezhet a hosszadalmas és időrabló kézi folyamatkezelésről. A program a dolgozók és a vezetők munkáját is megkönnyíti. A vonalkódalapú raktározás során a dolgozók könnyedén eligazodhatnak az árucikkeket érintő feladatok és ügyintézés rengetegében. A szállítólevelek, raktárbizonylatok kiállítása többé nem telik bele órákba. Néhány kattintással valós idejű adatok alapján készítheti el a dokumentumokat.
 2. Jól szervezett raktári munka: a raktárkezelő szoftverek felgyorsítják az információáramlást a beszerzéstől egészen az értékesítésig és szállítmányozásig. Az összehangolt raktárfolyamatok által eredményesebbé válhat az értékesítés is. Vásárlóinak például nem kell napokat várnia a házhozszállításra, valamint a készletek feltöltését is automatizálhatja.
 3. Adatgyűjtés: a raktár- és készletkezelő rendszerek javítják a pontosságot és a hatékonyabb döntéshozatalt a raktározásban. A leltárívek és a különböző beszerzési és értékesítési jelentések bármikor lekérdezhetők, ezért könnyedén összehasonlíthatja az egyes hónapok eredményeit.
 4. Könnyebb készletnyilvántartás: egy raktár program használatával egyszerűen monitorozhatja minden egyes termék elérhetőségét, így nem találkozik olyan kellemetlen szituációkkal, amikor az ügyfél megrendel egy terméket, de az Önöknél jelenleg épp elfogyott. Nem kell többet bocsánatkérő leveleket megfogalmaznia vagy elnézést kérnie vevőitől a hosszas beszerzési idő miatt, hiszen darabszámra pontosan láthatja az aktuális elérhető mennyiséget az egyes eszközökből.
 5. Elkerülhető a készlethalmozás: elkerülheti az olyan nem kívánt eshetőségeket is, hogy emberi hiba miatt olyan termékeket rendeljen beszállítójától, amikre nincsen kereslet vagy már nem rendelkezik olyan árukészlettel. Egy raktárkezelő program abban is segít, hogy a rendelkezésre álló készletét a minimumon tartsa úgy, hogy abból kiszolgálhassa vevőit felesleges nagy befektetés nélkül. A feleslegesen felhalmozott és eladhatatlan termékek sajnos negatívan hatnak a vállalkozása pénzügyeire. Raktárkezelő szoftver használatával azonban könnyedén elkerülheti ezt a jelenséget.

 

modern raktárkezelő program

SAP Cloud Platform: valós idejű és innovatív vállalatirányítás. Vegyen részt ingyenes rendszerbemutató tanácsadásunkon!

Mikor érdemes automatizált raktárkezelő programra váltani?

 • Ha követni szeretné kiszállításra váró, megrendelt vagy készleten lévő termékeinek értékét és mennyiségét
 • Ha követni szeretné a termékek mozgását a raktárból, vagy átmozgatásukat egyik tárolóból a másikba
 • Ha időt szeretne megspórolni azzal, hogy felgyorsítja a raktárkezeléshez kapcsolódó adminisztratív feladatokat
 • Ha optimalizálni szeretné készletkezelési feladatainak eredményességét
 • Ha csökkentené a dokumentációval járó pénzügyi ráfordításokat
 • Ha olyan raktár programot keres, ami megfelel az összes jogszabályi előírásnak
 • Ha szakértő megoldást keres készletnyilvántartásának megkönnyítéséhez
 • Ha olyan szoftvert keres, mely képes pontos adatokkal szolgálni a gyártás, értékesítés és más társosztályok számára

Milyen üzleti előnyökkel jár az SAP Business One raktárkezelő modul használata?

 

Gyorsan implementálható: az SAP Bx Mobile Warehouse telepítéséhez és bevezetéséhez nem szükségesek hosszú hónapok, ha Ön már rendelkezik SAP B1 vállalatirányítási rendszerrel. Az Acterra International munkatársai azonban akkor is rendelkezésére állnak, ha Önnek a raktározás fejlesztése miatt van szüksége egy 360 fokos vállalatirányítási konstrukcióra.

Testreszabható: a moduláris SAP Business One kompatibilis raktárkezelő szoftver teljes mértékben cége igényeihez igazítható. Átlátható funkciókon keresztül irányíthatja a raktárkezelési, készletezési és logisztikai feladatait.

Könnyen elsajátítható: az Acterra International támogatásával Ön és kollégái is gyorsan beletanulhatnak a modern, 21. századi automatizált raktározásba. A szoftver integrálásához cégünknél az oktatás is a bevezetés részét képezi. Mindemellett pedig állandó felhasználói ügyfélszolgálatot működtetünk, ha Önnek használat közben van szüksége gyors segítségre.

Költséghatékony megoldás: az Acterra International úgy segíti a költségek minimalizálását, hogy bevezetés előtt alaposan feltérképezi az Ön vállalkozását és üzleti folyamatait. Kizárólag olyan funkciókkal rendelkező szoftver megoldást ajánlunk Önnek, amelyek garantált megtérülést és egyszerűsödő munkafolyamatokat biztosítanak.

Nem csak multiknak: a professzionális, automatizált raktárkezelő programok már nem csak a multinacionális cégek kiváltságai közé tartoznak. Sőt, tapasztalataink szerint egy KKV gyorsabban és egyszerűbben képes bevezetni innovatív vállalati szoftvereket. Kis- és középvállalatoknál is jelentős költségcsökkentés és hatékonyságnövelés figyelhető meg néhány hónap alatt. 

Érdeklődik raktárnyilvántartási megoldásaink iránt? Ismerje meg szolgáltatásainkat egy ingyenes konzultáció során!

gyors raktár program
Németh György - Acterra

Németh György

Junior tanácsadó

Érdeklődik vállalatirányítási megoldásaink iránt?

Ismerje meg szolgáltatásainkat egy ingyenes konzultáció során!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SAP STARTER PACKAGE

SAP BUSINESS ONE

SAP HANA