CADProjekt AddOn for SAP Business One

SAP Silver Partner

Az ACTERRA International Kft. közel 200 projekt tapasztalatával, valamint az ügyfelek igényeinek felhasználásával fejlesztette ki CADProjekt szolgáltatását, amely lehetővé teszi a cégek komplett ügyviteli folyamatainak átláthatóságát, valamint jelentősen felgyorsítja az ajánlatadási folyamatot is.

Milyen problémát old meg a CADProjekt?

Az egyedi, vagy kis szériát gyártó cégek többsége bérmunkát végez, amely egyben azt is jelenti, hogy jelentős energiát kell a kezdeti lépésekbe, az ajánlati szakaszba fektetniük. Egy 2021-ben készített felmérés szerint a bérgyártást végző cégek által kiadott ajánlatok közül csupán minden nyolcadikból lesz rendelés, vagyis üzlet. Bár nyilván óriási különbség lehet a gyártott alkatrészek/berendezések összetettsége között, nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt kell az ajánlat összeállításával tölteni. Míg a nagyobb cégeknél dedikált csapat foglalkozik az ajánlatok elkészítésével, a KKV-k többségénél ugyanaz a személy felelős a folyamatban levő gyártások és az ajánlatok elkészítéséért. Ebből adódóan könnyen megeshet, hogy valamely feladat kárt szenved az erőforrások véges volta miatt.

SAP Silver Partner

Valódi segítség az egyedi gyártóknak: kérjen ajánlatot az Acterra szakembereitől!

CADProjekt

Az ajánlatadás problémái

 • A bárgyártók egyik nagy problémája, hogy – a kevés kivételtől eltekintve – nem, vagy csak késve vonják be a cégeket a gyártandó termék fejlesztésébe. Ennek a legnagyobb hátránya, hogy sokszor félkész tervek alapján kell megoldást ajánlani olyan berendezések, alkatrészek gyártására, amelyeknél az alapvető kérdések sem világosak.
 • Ugyancsak nehezítő tényező, hogy a legtöbbször „kontroll ajánlatot” kérnek a megrendelők, így ezek előállítása sokszor kidobott idő.
 • Legalább ekkora gond, hogy nem csak egy, hanem különböző sorozatnagyságokra is meg kell tudni mondani az árat, ami a gyorsan változó anyagárak és rezsi díjak miatt nem egyszerű.
 • Nagyon sokszor papír alapú (scannelt), vagy skiccelt rajzok érkeznek a megrendelőtől. Ha kapnak is 3D-s rajzot, kicsi az esély, hogy a gyártó és a megrendelő is hasonló rajzoló programot használ.
 • Már az ajánlati szakaszban elvárják, hogy egy közelitő szállítási határidőt mondjon a szállító, amely a napi gyártások, az anyagok rendelkezésre állásának függvényében igen változó lehet.

Mivel tehető egyszerűbbé az ajánlat folyamata?

A fejlesztés előtt pontokba szedtük a legfontosabb problémákat és elvárásokat, majd megkerestük azokat a megoldásokat, amelyek segítenek kiküszöbölni ezeket a problémákat.

 • Eltérő tervező eszközökből származó adatok egységes kezelése (akár xml-ből, vagy .xls, .txt, vagy .csv állományokból).
 • Gyártmány verziók kezelése.
 • Ajánlati kalkulációk létrehozása, akár több darab esetén is.
 • Többszintű darabjegyzékek létrehozása file importtal.
 • Vizuális, fa-struktúra szerű megjelenítés.
 • A rendszerben még nem rögzített új cikkek (akár tömeges) létrehozása.
 • A beolvasott anyaglistából létrehozott gyártmányok technologizálása (műveletek, gépek, emberek stb) anyagokhoz rendelése.
 • Műveleti jellemzők (beállítási idők, ciklusidők stb) egyszerű beállítása.
 • Kooperációs műveletek, szállítói megrendelések, készletmozgások kezelése.
 • Gyártási utasítások és/vagy darabjegyzékek egyszerű és tömeges létrehozása.

Miért érdemes a CADProjektet választani?

A megoldás nem csak az ajánlatadást teszi egyszerűbbé, de lehetővé teszi az ajánlat utáni folyamatok egyszerű és gyors kezelését is.

A CADProjekt AddOn tökélesten integrált az SAP Business One rendszerrel, így épít a karbantartott törzsadatokra (cikkek, üzleti partnerek, árak, erőforrások stb). A rendszer egyaránt használható úgy is, hogy az ajánlati szakaszban nem készül részletes technologizálás. Ez esetben a munkadíj csupán abszolút értékként szerepel, amit a becsült műveleti időből kalkulálunk. A rendszerből egyszerűen előállítható az ajánlat, amely az SAP Business One-ból akár tételes, vagy egysoros ajánlatként is kiküldhetők.

Amennyiben az ajánlatot elfogadják, úgy a kívánt szintig pontosítható a technologizálás és néhány kattintással létrehozhatók a hiányzó szállítói megrendelések az anyagra vagy a kiszervezett műveletekre. A rendszer rendkívül rugalmas, egyaránt alkalmas a szigorúbb gyártási folyamattal rendelkező, valamint az erőforráshiányos, egyszerűbb gyártási tervet preferáló vállalkozások számára is.

A CADProjekt AddOn egy könnyen elsajátítható, intuitív megoldás, amelynek használatával az anyagbeszerzés és a gyártás teljes folyamata levezényelhető. A felhasználó munkáját számos riport és egyedileg beállított figyelmeztetés segíti.

A megoldás segítségével az ajánlatadással töltött időt drasztikusan sikerült lerövidíteni, valamint a gyártás előkészítés és a gyártás adminisztrációja is jelentősen csökkenthető.

Oroszlán Gábor - Acterra munkatárs

Oroszlán Gábor

Vállalatirányítási tanácsadó

Szeretne többet tudni megoldásunkról?

Vegye fel velünk kapcsolatot!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SAP BUSINESS ONE

SAP ANALYTICS / FIORI

SAP STARTER PACKAGE