Készletnyilvántartó program

A precíz készletkezelés több szempontból is kulcsfontosságú: teljesíthetők legyenek a megrendelések, alacsonyan maradjanak a készletezési költségek és az ügyfél is elégedett legyen. Készletnyilvántartó program alkalmazásával nyomon követhetjük és leltározhatjuk a készletmozgásokat, könnyebben kezelhetők a részletes raktározási adatok, valamint a szoftver segítő jobbot nyújt a gyártási anyagszükségletek rendelésfeladásában is. 

Mi a készletnyilvántartó program üzleti előnyei?

  • Segíti automatizálni a vállalati folyamatokat és integrált gyártási  
  • Nagyobb kiszolgálási szintet eredményez: segítséggel szolgál a rendelések időbeni teljesítésében, valamint alkalmazásával redukálható a hiányos teljesítések száma és a készlethiány
  • Csökkennek a készletezési költségek, miután optimalizált készletkezelést és anyagtervezést tesz lehetővé.
  • Színvonalas raktározási és készletkezelési jelentéseket készíthetünk, így behatóbban megismerhetők az üzleti folyamatok.
Készletnyilvántartó program

Ma már egy vállalat sem lehet versenyképes egy hatékony vállalatirányítási rendszer nélkül. Kérjen cégre szabott ajánlatot rendszerintegráció szolgáltatásunkra még ma!

A készletkezelő program legfontosabb tulajdonságai

Raktár és készlet kezelése: különféle költség elemzési modellek alkalmazásával megfelelően kezelhetjük raktárunkat és készleteinket, karbantarthatjuk a törzsadatokat, mindezt számos mértékegységben és pénznemben.

Irányítható a termékátvétel, valamint az árucikkek kiadása is: a készletkezelő program segítségével képesek leszünk az eseti, illetve a rend szerinti leltározásra, valamint lehetőséget teremthetünk a feljegyzéseknek, a direkt szállításnak és más rendeléseknek.

Megtervezhető a gyártás- és anyagszükséglet: többszintű darabjegyzéket állíthatunk elő és az abban szereplő árakat karban tudjuk tartani. Ráadásul kibocsáthatók és felszabadíthatók a gyártási rendelések.

A jelentések aktuálisak és hatékonyak: folyamatosan frissülő adatok segítségével naprakész jelentéseket készíthetünk és jeleníthetünk meg, ráadásul tetszés szerinti formátumban.

mi az a készletnyilvántartó program

Készletnyilvántartó program: készletmozgások 

Sokszor nem egyszerű nyomon követni a készletek egyik raktárból a másikba történő tárolását. A készletnyilvántartó programmal egyszerűen nyilvántartható a raktár áruátvétele és kibocsátása. A szoftver rögtön beilleszti az egyes cikkek árát vagy magát az árlistát, a készletek értékét pedig automatikusan frissíti. Miután a különböző tranzakciók (készlet, könyvelés) a program szerves részét képezik, így azonnal megterhelhetjük vagy jóváírhatjuk a készletszámlákat, amikor változnak a készletszintek. Amint a készletmozgás megjelenik a rendszerben, könyvelésre kerülnek a megfelelő készletváltozások.

A készletkezelő program olyan komissiós és csomagoláskezelő szolgáltatásokkal rendelkezik, amely segítségével gyorsan és hatékonyan összeállíthatók a megrendelő igényei szerint összeválogatott árulista. A rendszerezettség érdekében a felsorolt árucikkeket ezután könnyen levonhatjuk a készletből.

Készletnyilvántartó program: gyártás és anyagszükséglet tervezés

A készletnyilvántartó program kiszolgál minden gyártási tevékenység közben felmerülő igényt, amelynek köszönhetően könnyen kezelhetővé válnak a darabjegyzékek, gyártási rendelések, valamint az anyagszükségletek. Használatával leegyszerűsödik a gyártási darabjegyzékek létrejötte és kezelése, legyen szó gyártásról, értékesítésről vagy összeszerelésről. Segítségével például a termék előállításához szükséges anyag mennyisége, fajtája és ára egyszerűen dokumentálható, ezek alapján pedig gyors és precíz gyártásrendelés állítható elő és bocsátható ki. Miután az adatok automatikusan bekerülnek a rendszerbe, nagyszerűen szabályozható a felhasznált anyagmennyiség és a nyersanyagokat minden egyes termékhez pontosan hozzá tudjuk rendelni. A gyártási rendelések révén lehetőség nyílik a gyártás folyamatának megindítására és nyomon követésére, valamint az eközben felhasznált anyagoknak a tranzakciója.

készletnyilvántartó program kkv

Leltározás készletkezelés során

Ahhoz, hogy a készletfelmérés ne okozzon késedelmet az üzleti tevékenységben, a rendszeres leltárt a készletnyilvántartó programmal elvégezhetjük a megrendelések megérkezése, valamint kiszállítása közben is. Eltérés esetében a program a munkatársak és a vezetők számára figyelmeztetést küld. Feljegyezhetők az induló mennyiségek, a készletek nyomon követhetők, valamint egy általunk meghatározott tulajdonság – raktár, cikk, cikkcsoport, beszállító vagy egyéb kritérium – alapján kimutathatók az eltérések. Természetesen a formanyomtatványok létrehozásához és azok kinyomtatásához a rendszer rendelkezik egy nyomtatástervezővel is, így képesek leszünk felmérni a készleteket.

Anyagszükséglet-tervezés

A készletkezelő programot egy úgynevezett MRP (Material Requirements Planning), azaz anyagszükséglet-tervező szolgáltatással láttak el. Ahhoz, hogy a többszintű gyártási folyamatokat és azok anyagszükségleteit hatékonyan tudjuk megtervezni, az MRP az eseti gyártásütemezést strukturált folyamatokkal váltja fel, így pontosabb képet kapunk a gyártásról és az ellátási láncról is. Ehhez a vállalkozás különféle forrásaiból származó adatait használja fel. A források lehetnek darabjegyzékek, készletadatok, a jelenlegi és előjelzett megrendelések igényei, valamint a beütemezett termelésből és megrendelésből származó adatok.

Az MRP segítségével meghatározhatók a tervezéskor fontos határidők, adatforrások és készletek. A varázsló ezeket az információkat összegyűjti és ajánlást ad számunkra a különböző anyagokra. Az MRP szolgáltatás a követelmények figyelembevételével automatikusan termelési és beszerzési megrendeléseket is létrehoz, amelyek a végtermék gyártásához elengedhetetlenek.

számlázó és készletnyilvántartó program SAP
Gyártási- illetve raktározási jelentések

Gyártási- illetve raktározási jelentések 

A készletnyilvántartó program jelentéskészítővel is rendelkezik, így a jelentések – legyen akár raktár kezelési, akár ütemvezetési – könnyedén létrehozhatók. A formátumok között is van választási lehetőségünk (Crystal Report, Excel, PDF), az előre kialakított sablonokkal pedig audit- és érkelési jelentéseket, raktárügyleti listákat és cikklistákat is el tudunk készíteni minden gond nélkül.

A magasabb szintű jelentésekhez a szoftvert jelentéstervező funkcióval látták el, így jelentésnaplók használatával hatékonyan továbbítani lehet a jelentéseket mások felé. Integrálhatjuk a programba saját lekérdezéseinket, szabályainkat és paramétereinket, így könnyen elkészíthetjük és kezelhetjük a jelentéseket. Ráadásul a betáplált adatok rendszeres időközönként újra frissülnek, így mindig aktuális információkkal dolgozhatunk a készletszintet és a gyártási ütemezést tekintve.

Ahhoz, hogy optimalizálni és automatizálni tudjuk a készletezési és a gyártási folyamatokat, a készletnyilvántartó program minden kis- és középvállalkozás számára egy hatékony megoldást kínál. A megfelelő működés és termelékenység növelése érdekében a szoftver segítségével sokkal produktívabb és átláthatóbb lehet vállalkozásunk, aminek eredményeképp növelhetjük az ügyfél elégedettségét is.

Oroszlán Gábor - Acterra

Oroszlán Gábor

Senior tanácsadó

Érdeklődik vállalatirányítási megoldásaink iránt?

Ismerje meg szolgáltatásainkat egy ingyenes konzultáció során!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

SAP BUSINESS ONE

SAP ANALYTICS / FIORI

SAP HANA